Преди заглавието

След години туткане и пипкане най-накрая „Общи потреби“ се измъти като идея. Естествено, винаги ми се е искало да си издам собствен сборник с разкази, материал обаче не се трупа лесно (поне при мен), а и сборник не е просто купчина текстове, залепени един за друг между две корици. Накрая все пак се получи.
Времето, което лежи между написването на най-ранния и най-късния от разказите в „Общи потреби“ е малко над десет години. Най-хубавото в цялата работа е, че нещата си паснаха идеално.

П.П. Съвсем нетипично за мен заглавието беше проблем доста време. Две-три седмици поне 🙂 И после – типично за мен – заглавието ми се представи и вече нямах избор.

П.П.П. И като стана дума за заглавието, дано и на вас като читатели то послужи като правилния ключ, какъвто е предвидено да бъде.

П.П.П.П. Естествено, не всичко покрай книжката се случи просто ей-така. Доста хора се погрижиха да успея, за което съм им много благодарен. Събра се помощ с обща тежест поне колкото на труда, който сам вложих: за самите текстове – като редакции и много корекции, за корицата – като концепция и дизайн, за кукичката на последната страница, дори за включените разкази и реда на включването им. Последното беше едно от най-важните неща. За цялата помощ – благодаря много на всички. А като се има предвид какво удоволствие ми носи сборникът и как гъделична гордостта ми и творческото ми самолюбие ( :)) – благодаря на всички още веднъж, още повече ;).
ПослеПослеПослеПослеПис: Коментарите, в случай, че има някакви – отдолу. Не съм достатъчно параноичен, че да оставя коментарите да минават през одобрение, за да се появят отдолу, пък и „общи потреби“ едва ли ще направи чак такова впечатление, че някой настина да коментира, но все пак… ако някой реши, че сборникът го настройва негативно, нека бъде умерен в думите си… 🙂
Advertisements

3 Коментари (+add yours?)

 1. bRO
  Юни 08, 2010 @ 10:21:07

  честитутка!
  остава само един .pdf да метнеш тука, за хората, които го предпочитат пред блога.

  Отговор

  • thehugo
   Юни 08, 2010 @ 10:27:02

   има линк за pdf-вариант в под менюто вдясно 🙂

   Отговор

 2. thehugo
  Авг 10, 2010 @ 14:53:28

  Жалко, че не помня кога всъщност отпечатах книжката…
  Ето, че скоро се закръглиха 20 цъквания върху линка за pdf-а на сборника. Това нищо не значи.
  Но вече двама (или трима) ми казаха, че „добер пишеш и т.н. (това нищо не значи), но нямат вид на завършени неща (и това нищо не значи)“…

  За толкова време всъщност нищо не разбрах, а ето че на Булгакона ще трябва да стрелям в тъмното – трябва да „представя“ сборника. Знам добре какво означава това, само не знам как това се отнася към „Общи потреби“. Малко е странно. А и се надявах, дойде ли такъв момент, аз самият да не съм в тъмното…

  Мпф.. странно. Може би пък представянето ще ми свърши работа?

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: